Imporanta hainelor cu care mergi la sala sau in aer liber pentru a alerga, a face yoga, a merge cu bicicleta, sau orice activitate iti place tie, nu trebuie neglijata. Multi dintre noi nu suntem sportivi de performanta sau antrenori personali unde echipamentul trebuie sa fie cel destinat profesionistilor, insa asta nu inseamna ca importanta hainelor pe care le purtam trebuie disconsiderata.

Chiar daca esti sportiv amator, este important ca echipamentul tau sa fie de calitate din mai multe motive, acestea fiind durabilitatea, confortul si frumusetea.

Daca investesti in piese de buna calitate, ele te vor tine mai mult. Poate acum te vei gandi ca este bine sa iti schimbi piesele des, insa un material de slaba calitate isi face simtita prezenta atat la prima purtare cat si la ultima. Este mult mai practic sa ai putine piese, de o calitate buna decat sa ai mai multe piese care sa fie rarite, decolorate sau de proasta calitate. 

In al doilea rand, atunci cand transpiri, un material slab calitativ nu te va ajuta sa te simti confortabil, asa cum ar trebui, ci se va lipi de tine facand-ti antrenamentul imposibil de continuat. La fiecare antrenament ne luptam cu noi insine, sa reusim mai mult, sa ne extindem zona de confort si sa fim mai buni fata de ziua precedenta. Nu este cazul sa ne luptam si cu starea de incomod sau gandul ca bluza sta lipita intr-un mod inconfortabil si ai face orice ca in acel moment sa o rupi efectiv de pe tine.

Avem nevoie de materiale elastice, construite dintr-un material flexibil dar tare, care sa te ajute in a iti tine muschii compacti. Atentie, asta nu inseamna ca piesele sa fie marimi mai mici decat cele necesare si sa iti obtureze circulatia. Vorbim de tesatura materialelor, care se cere a fi calitativa.

Un ultim dar important aspect, este estetica echipamentului care te va face sa vrei sa porti acele haine si sa mergi la sala imbracata cu ele. Da, aceasta nu este cea mai sanatoasa gandire, ar trebui sa vrem sa mergem la sala pentru sanatatea mintii si a trupului, insa uneori cand mintea nu colaboreaza, iti sugerez sa te folosesti de orice truc pentru a obtine rezultatul dorit. Sa ai mereu un echipament frumos, pe care sa il porti in zilele cand nu te simti in cea mai buna forma si iti garanrez ca starea ta de spirit se va schimba.

Iti recomandam sa alegi haine sport care te vor face sa te simti minunat in pielea ta, din toate punctele de vedere!